Svensktillverkade terassmarkiser i Stockholm

Behovet av solskydd har existerat från tidernas begynnelse, innan textilernas intåg användes hudar som skydd för brännande sol. Markiser är ju ett sorts solskydd bland många men undersökningar visar klart att det mest effektiva sättet att hindra värmealstring på utsidan av fönstren. Dessutom skyddas inredningen från blekning och växter från uttorkning. Du förhöjer dessutom utseendet och värdet på ditt hem!

Våra markiser är anpassade för nordisk klimat och byggda samt testade för starka vindar.

Boka Hembesök Kontakt

Nova Classic

Lunex Finess

Semikassett

Lunex Sunflex

Monaco Terassmarkis

Monaco terassmarkis passar för uteplatser, butiker och restauranger där en kraftig markis önskas. Kraftiga vikarmar försedda med wirar och robusta fjädrar ser till att duken alltid hålls sträckt. Monteras i tak eller vägg.

Manövreras med vev. Det går även att förse markisen med elektrisk motor som kan kompletteras med sol- och vindautomatik.

Bredd:   upp till 7 m i ett stycke. Kan seriekopplas upp till 14 m
Utfall:   110 – 350 cm

Nova Classic

Classic passar för villaterrasser, balkonger, uteserveringar, kiosker, butiker m.m. Fallvinkeln är steglöst justerbar mellan 0°-45°. Monteras i tak eller vägg.

Manövreras med vev. Det går att komplettera med motor och automatik, takkonsoler för montering under lutande takstolar och teleskopsstag för förankring i framkant.

Bredd:   upp till 7 m i ett stycke. Kan seriekopplas.
Utfall:   125 – 350 cm

 

Nova Marcesa

Marcesa passar för villaterrasser, balkonger, uteserveringar, kiosker, butiker m.m. där fri gånghöjd behövs under markisen. Markisen har en längsgående balk i mitten som gör att duken hålls bättre sträckt och skyddar även mot lågt stående kvällssol. Monteras i tak eller vägg.

Manövreras med vev. Det går att komplettera med motor och automatik, takkonsoller för montering under lutande takstolar och teleskopsstag för förankring i framkant.

Bredd: upp till 7 m

Utfall: 125 – 350 cm

 

Lunex Finess

Finess är en “året runt markis” där man enkelt kan justera fallvinkeln för hand. Kraftiga fjädrar, dubbla wirar och vattenpass ingår som standard. Monteras i tak eller vägg.

Finess manövreras med växel. Det går att komplettera med motor och automatik, terrasstak, vindsäkringstag och sunset front (en extra gardin inkapslad i frontprofilen).

Bredd:   upp till 8 m i ett stycke. Kan seriekopplas.
Utfall:   maxutfall standard 350 cm

 

Maxi / Constant

Constant är en budget terrassmarkis. Fallvinkeln kan endast justeras lite grann och detta måste ske med hjälp av verktyg. Constant levereras med maxutfall 3 meter.

Maxi är en extra kraftig markis med 4 meters utfall. Främst avsedd för resturanger och uteserveringar.

 

Semikassett

Semikassett innebär att själva duken och dukröret är inbyggda för bästa möjliga skydd. Skillnaden mot en helkassett är att man i bak kanten bibehåller ett s.k. bärrör vilket tillåter en flexibel placering av monteringsbeslag för att underlätta montering i reglar i tak eller vägg.

Det smarta med Lunex semikassett är att grunden är en öppen standardmarkis som kompletteras med två eller tre profiler: en underprofil och en överprofil som snäpps ihop, och vid behov en täckprofil som tätar mellan överdel kassett och vägg . Det betyder att denna lösning kan utrustas med antingen Finess eller Sunflex armar och i och med att kassetten kan vinklas bibehåller man funktionen med ”året runt markis”!

I övre profil finns dessutom en borstlist som hindrar att löv eller annan lös smuts följer med in i kassetten.

Semikassetten levereras alltid med motor och kan utrustas med vindsäkringar som komplement.

Max bredd: 7 meter

Maxutfall: 3,5 meter

 

Lunex Sunflex 

Sunflex är en “året runt markis” där man enkelt kan justera fallvinkeln med vev. Kraftiga fjädrar, dubbla wirar och vattenpass ingår som standard. Monteras i tak eller vägg.

Manövreras med växel. Det går att komplettera med motor och automatik, terrasstak, vindsäkringstag och sunset front (en extra gardin inkapslad i frontprofilen).

Bredd:   upp till 8 m i ett stycke. Kan seriekopplas.
Utfall:   maxutfall standard 350 cm

Lunex Sunset

Lunex Sunset är en frontprofil som passar till alla våra terrassmarkiser. Inuti fontprofilen finns ett smalt dukrör försedd med väv och nederst finns en profil som ger nödvändig tyngd. Väven kan vara samma som markisen eller ännu hellre en s.k. screenväv för att bibehålla möjligheten att se ut och samtidigt ha insynsskydd.

Väven kan vevas in helt i fronten, användas som kappa, vara halvvägs ute eller ända ner i marken. Detta möjliggörs att ett flertal smarta sätt att förankra undre profil, t.ex. kan vindsäkringsstag användas för fastsättning.

Nova Marcesa

Semikassett